Újabb kínos vereség hazai pályán

A Dabas után a Budakalász is nyerni tudott férfi kézilabda csapatunk ellen a Sótonyi László Sportcsarnokban. A félidőben 13:12-re vezettek, a végén 32:29-re győztek a vendégek. A sajtótájékoztatón elég kínos volt Baranyai Norbert vezetőedző újabb magyarázkodása. Szurkolói szemmel továbbra is érthetetlen, hogy egy remek őszt követően, miért ilyen hullámzó eddig a tavaszi teljesítmény. Különösen haza környezetben nem megy a játék. Az látszik, hogy az ellenfelek sokkal felkészültebben érkeznek Csurgóra.

Újabb kínos vereség hazai pályán

A tabellán jelenleg ötödik férfi kézilabda csapatunkhoz a hatodik Budakalász érkezett a legutóbbi bajnoki fordulóban. A Nemzeti Kézilabda Akadémia ellen simán nyert összecsapást követően bíztak benne a szurkolók, hogy a Dabas elleni hazai rossz játék csak kisiklás volt. Az első vendég találatra az ötödik percig kellett várni. Igaz, addig mi is csak egyszer találtunk be. Aztán a szorosabb állást követően beindult ellenfelünk és a játékrész közepén 8:4-re meglépett. Beállósukat, Mikhalint nem tudtuk tartani, többször is megzörgette kapunk hálóját. Jót tett az időkérés, hiszen egy összeszedettebb Csurgót láthattunk a folytatásban. Zsinórban öt gól és máris nálunk volt az előny. A Budakalász is jobban összpontosított ezt követően, mivel nem sokkal később már megint ők vezettek, ráadásul kettővel. Tanácstalan, fejetlen volt a játékunk. Taktikánkat pontosan ismerte a Budakalász, amire jól felkészült. Krsmancic büntetőjével azonban 12:12-nél utolértük őket. Holló Balázs védett. Így mi vezethettük az utolsó akciót a félidei vezetésért. De jött egy újabb technikai hiba, melynek végén gyors indításból gólt kaptunk így hátránnyal várhattuk a második játékrészt.
Sajnos elemi hibáink száma tovább nőtt a folytatásban, melyeket kíméletlenül kihasználtak a vendégek. Érthetetlen módon beállósuk ismét csak tiszta helyzetekben lőhetett kapura, nem tanultunk ellene történő, addigi rossz védekezésünkből. Végül ellenfelünk legeredményesebbje lett hét találattal. Ezzel együtt kettő-három egységnyi előnyük állandósult, amikor egyik legjobbjuk, a balátlövő Juric-Grgic hétméteresből fejbe dobta Füstös Ádámot. Némi játékvezetői tanakodást illetően végül a szabályok értelmében megkapta ezért a piros lapot. Sajnos kiválásával sem voltunk előrébb. Sőt! Mi kezdtünk egyre jobban összeomlani. Szerencsére a kapuban Füstös Ádám több ziccert is tudott hárítani, megadva az esélyt a mínusz négyről történő felzárkózásra. De a Budakalász esélyt sem adott erre. Egyszerű elemekkel szedte szét védekezésünket többször is gyors lábú, belső hármasuk. Fejetlenül, de főként tanácstalanul játszottunk. Talán a hét a hat elleni játék nyújtott egy rövid időre reményt, de nem tudtunk közelebb jönni, hiszen az ellentámadásból rendre gólt kaptunk. Kettő perccel a lefújás előtt feljöttünk 30:28-ra, de utána kaptunk még kettőt, miközben egyet lőttünk, így alakult ki a 32:29-es vereségünk.

 

Eddigi tavaszi teljesítményünk három vereség, igaz, az egyik a Telekom Veszprémtől, illetve egy győzelem. A hátralévő összecsapásaink sem ígérkeznek könnyűnek, így muszáj lesz összeszedni magunkat, mert az eddig láthatott kusza, rendszertelennek tűnő játékkal alaposan el fogjuk rontani őszi jó teljesítményünket.

 

 

 



Műsor

Április 25. csütörtök

19.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

19.35: Forgószínpad – színházi magazin

20.05: Pilvax underground – dokumentumfilm

20.32: Képújság

22.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

22.35: Forgószínpad – színházi magazin

23.05: Majdnem eltoltam – dokumentumfilm

23.32: Képújság

 

Április 26. péntek

  7.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

  7.35: Képújság

10.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

10.35: Képújság

13.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

13.35: Vallási magazin – mise a Szentlélek Katolikus Templomból

14.17: Képújság

16.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

16.35: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

19.35: Forgószínpad – színházi magazin

20.05: Majdnem eltoltam – dokumentumfilm

20.32: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár