A tavasz eddigi legjobb játéka a Ferencváros ellen

A tavaszi szezon legjobb játékát nyújtotta ugyan férfi kézilabda csapatunk szerdán a Ferencváros elleni, hétközi bajnoki fordulóban, ennek ellenére sajnos nem sikerült pontot szerezni. A félidőben ugyan 16:14-re vezettünk, de a kihagyott hétméteresek, tiszta helyzetek megbosszulták magukat és 30:29 arányban vereséget szenvedtünk.

A tavasz eddigi legjobb játéka a Ferencváros ellen

A tavaszi szezonban eddig egyetlen győzelem szerepel élvonalbeli férfi kézilabdázóink neve mellett a bajnokságban, így mindenképpen a nemzetközi kupában is jól vitézkedő, vendég Ferencváros volt az esélyese annak az összecsapásnak, melyre a Sótonyi László Sportcsarnokban került sor április 3-án, szerdán. Az első öt támadásban nem hibáztak a csapatok, mindegyikből gól született. Mivel mi kezdtük a meccset, így nálunk volt az előny mindig, amit egalizáltak a vendégek. Mindez a nyolcadik percig tartott, amikor átvette a vezetést a Fradi. Ugyanennyi idővel később viszont már mi álltunk jobban megint, de aztán jött az újabb fordulat. Nagy csata folyt a pályán, kiegyenlített erők küzdöttek. Ebben a kiélezett játékban a félidő hajrájára azonban sikerült kettő góllal meglépnünk. Mindenképpen ki kell emelni a kapusok szerepét, hiszen mindkét oldalon remekeltek, sokat köszönhettek nekik csapatait. A szünetre elmehettünk volna hárommal, de Borbély nagy bravúrral kiütötte jobbátlövőnk, Tóth Péter lövését, így 16:14 lett az állás a javunkra a pihenőre.
A folytatásban az első öt támadás ismét csak gólt hozott. Megléptünk hárommal, de következett egy furcsa közjáték, melynek következményeként a Ferencváros elveszítette jól teljesítő hálóőrét, akit kiállítottak a játékvezetők. Kiállítás miatt ugyanis emberhátrányban voltak a vendégek, akik támadásnál lehozták kapusukat. Gábor Marcellhez került a labda egy jó védekezést követően, aki az üres kapuba dobta a labdát. A játékvezetők nem adták meg a találatot, mivel a labda nem jutott át még a gólvonalon, amikor Borbély már fellépett a pályára, rosszul cserélve, így eggyel többen tartózkodtak ott, szabálytalanul. A feljelentéses, kéklapos kiállítást követően Krsmancic értékesített ugyan a ezért pluszban megítélt büntetőt, de mindez minket zavart meg. 20:17-re vezettünk ekkor, de zsinórban hármat kaptunk elsősorban Lékai Máté kiváló játékának köszönhetően. Tovább folytatódott az óriási küzdelem és a fej-fej melletti eredmény egészen az 51. percig. Innéttől ugyanis megléptek a fővárosiak hárommal. Így mentünk bele a végjátékba, és hiába harcoltunk tisztességesen, a lefújásig egy gól megmaradt a hátrányunkból. Csurgói Kézilabda KFT – FTC-Green Collect 29:30.

 

 

 



Műsor

Április 29. hétfő

18.27: A szomszéd vár – turisztikai magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

20.03: Képújság

22.00: Csurgói Híradó

22.16: Így történt – archívműsor

23.03: A szomszéd vár – turisztikai magazin

23.36: Képújság

 

Április 30. kedd

  7.00: Csurgói Híradó

  7.16: Képújság

10.00: Csurgói Híradó

10.16: Képújság

13.00: Csurgói Híradó

13.16: Így történt – archívműsor

14.03: Képújság

16.00: Csurgói Híradó

16.16: Képújság

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

20.03: A szomszéd vár – turisztikai magazin

20.36: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár